Місце, де оживає пам’ять…

01.12.2016   Administrator   Категорія: Національно-патріотичне виховання

     Зворушлива подія відбулась у п’ятницю, 25 листопада, у ТЗОШ №11. Після тривалої підготовчої роботи у шкільному музеї було презентовано нову експозицію «Герої! Слава вам і слава Україні!». Вона присвячена буремним подіям  2013-2016 років, які продовжуються і сьогодні у нашій державі.

     Центральний стенд – це крила, що здіймають вгору Героїв Небесної Сотні. На правому стенді фотографії наших випускників, а також батьків учнів школи – учасників Антитерористичної операції на Сході України. Стенд, розташований ліворуч, розповідає про шкільне волонтерство під час грізних подій. Завершує оновлену експозицію освячена копія ікони Буцнівської Божої Матері, подарованої школі настоятелем церкви села Буцнів Євгеном Кобильником. Саме у це село під Тернополем здійснили прощу вчителі та учні школи у травні, молячись за мир у нашій країні та за здоров’я і збереження життя її хоробрих воїнів.

     На урочистому зібранні з нагоди відкриття експозиції були присутні Світлана Миколаївна Луцька і Тарас Васильович Шкробак – учасники бойових дій у зоні АТО, батьки наших учнів, а також Галина Миронівна Юрса – журналіст обласного радіо і мама нашого випускника Володимира Косача, бійця батальйону «Торнадо». Важливим і почесним гостем на церемонії був багатолітній директор одинадцятої Віктор Кирилович Сидорко. Його старший онук і випускник нашої школи Олександр Сидорко воював проти агресора на сході.

     Поважні гості разом із нинішнім директором Павлом Степановичем Літинським з нагоди відкриття нової експозиції перерізали урочисту стрічку.

     А далі була хвилина мовчання за тими, які не повернулися з поля бою живими… Лунали палкі слова присутніх героїв під супровід повстанської пісні «Ішли ми до бою» у виконанні шкільного ансамблю. Усім почесним гостям учні вручили пам’ятні ангелики-обереги.

     Сльози не раз навертались на очі навіть у дітей…

     Пресвята Богородице, що маєш під опікою усіх людей на землі, допоможи відвернути лихо від нашої держави! Поверни живими: синів – матерям, братів – сестрам, чоловіків – дружинам, батьків – дітям!.. Адже «ще не вмерла, не впала на коліна прекрасна наша рідна сторона!...»

Слава Богові!

Слава Україні!

Слава Героям!

Вчитель української мови та літератури, педагог-організатор      А.В.Луценко