Конкурс «Національна іграшка руками дитини»

13.12.2016   Administrator   Категорія: Національно-патріотичне виховання

     У Тернопільській бібліотеці-музеї національної іграшки №5 для дітей підбили підсумки конкурсу «Національна іграшка руками дитини». Усіх юних учасників нагородили дипломами, їхніх наставників — подяками за роботу з обдарованими учнями. У книгозбірні також розгорнули виставку конкурсних робіт, яка діятиме до кінця грудня.

     Такий захід у цій бібліотеці та й загалом в обласному центрі відбувся вперше. Його ініціатором виступила вчитель-методист Тернопільської загальноосвітньої школи №11 Алла Шушкевич, а співорганізатором став обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

     Задум про конкурс виник у пані Алли невипадково. У царині народної ляльки вона  працює з 2011 року. За цей час стала майстром народного мистецтва і членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України, відвідала чимало заходів. І помітила, що вкрай рідко траплялися такі заходи , на яких можна було представити роботи не тільки дорослих, а й юних митців. Аби посприяти школярам у творчому розвитку, запропонувала провести виставку-конкурс дитячих творчих робіт у Тернопільській бібліотеці-музеї національної іграшки №5 для дітей. Колектив погодився, адже тема заходу близька книгозбірні.

     — Думаю, конкурс переросте в традицію і будемо розвивати спільний проект разом з майстринями. Переможців надалі маємо намір визначати у номінаціях. Сподіваємося, що роботи призерів залишатимуться у фонді нашої бібліотеки. Цього ж разу авторські іграшки вирішили не оцінювати, щоб заохотити дітей до подальшої творчості, — розповідає завідувач бібліотеки-музею Любов Водарська.

     У конкурсі взяли участь понад 50 маленьких тернополян. Вони представили рукотвори, виконані з найрізноманітніших матеріалів. Деякі діти створили не лише національні іграшки, а й забавки в інших, проте не менш цікавих техніках.

     Вчителі отримали подяки, а учні дипломи за участь.