Міжнародний день рідної мови

10.03.2019   Administrator   Категорія: Новини

    «О рідне слово, хто без тебе я?» (Д.Павличко) – саме так, гостро і безкомпромісно постає це питання не раз перед людством. Відгомоном його актуальності щорічно стає Міжнародний день рідної мови.

    Не залишилась осторонь свята й учнівська молодь нашої школи. Активна участь вихованців у цікавих заходах будила любов і шану до рідного слова, кликала в його чарівний дивосвіт. Високу майстерність у володінні рідною мовою продемонстрували кращі її знавці на цьогорічному ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови і літератури, а саме восьмикласниця Кобель Христина (ІІ місце) та семикласник Огороднік Василь (ІІІ місце).

    Душею пригорнулись до Шевченкового слова Демків Ксенія (10 клас) і Огороднік Василь (7 клас), та так, що були удостоєні ІІ та ІІІ місць відповідно.

    Учасниця Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика Лучка Лілія (5 клас) порадувала шкільний колектив ІІІ-м місцем.

    Сподіваємося, що наші вихованці не зупиняться на здобутих досягненнях і не раз ще заявлять про себе численними призовими місцями.