Тернопіль на марші за клімат

30.10.2019   Administrator   Категорія: Новини

    20 вересня голова учнівського самоврядування 11 школи — Святослав Білоус та члени Парламенту Роман Рудик і Денис Луцький долучилися до Міжнародного маршу на захист клімату, що проходив у КИЄВІ – активісти зібралися в центрі столиці, з метою закликати уряди країн до виконання своїх зобов‘язань в рамках міжнародної кліматичної угоди.

    Головні вимоги: відмовитись від будівництва нових електростанцій на викопному паливі, енергозбереження у всіх секторах, припинити вирубку лісів та зменшити викиди парникових газів.

    З гаслами: «Один градус змінює все», «Зміни систему, а не клімат», «В нас немає запасної планети» та плакатами на підтримку захисту клімату учасники пройшли від Михайлівського собору до Європейської площі, звідти – до Кабінету міністрів і завершили ходу біля Офісу президента.

    До кліматичного маршу приєдналось 156 держав одночасно!!! У Нью-Йорку була наймасштабніша акція, де вийшли 300 тисяч людей, а в Берліні – 100. В Києві – приблизно півтори тисячі молодих активістів, але і це тішить. Наша планета у небезпеці, наше майбутнє під загрозою – не будьмо байдужими до проблем довкілля, адже Земля у нас – одна!

    Хлопці повернулись втомленими, але натхненними, адже вони були у столиці на МІЖНАРОДНОМУ рухові – і єдині представляли Тернопіль!