6-В під час зимових канікул відвідав Львів

16.01.2020   Administrator   Категорія: Новини

     Канікули – чудова пора і для відпочинку, і для того, щоб щось нове побачити та дізнатися. А оглядова екскурсія Львовом як найкраще для цього підходить. Отож, мандруючи містом Лева, ми мали змогу відкрити для себе найвідоміші пам'ятки та споруди Старого міста, почути цікаві факти та легенди про будівлі та визначні місця королівського міста.

      Ми відкрили для себе історичний центр Львова, який увійшов до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, пройшлись головними алеями, скверами та вузькими вулицями міста.

     Екскурсія музеєм під відкритим небом “Шевченківський гай” дала змогу нам відчути справжній колорит та автентичність українських сіл. У музей вдало перенесли історичні споруди з різних регіонів України. Експозиція музею налічує 124 пам’ятки архітектури, котрі об’єднані в 54 садиби. Територія музею площею 60 га умовно розділена на шість етнографічних зон. Кожна зона - це міні-село, що складається з 15-20 пам’яток народної архітектури.

     У хаті зі с. Головецьке Сколівського району Львівської області олійник розповів про давні методи виготовлення олії, продемонстрував знаряддя, необхідні для цього.

     А майстер-клас з розмальовування медових пряників-фігурок у баби Олі це справді незабутній урок. Це проста в приготуванні випічка з чарівним пряним ароматом кориці, гвоздики й імбиру. При оздобленні цих пряників ви перетворите просту випічку в справжній витвір мистецтва.

Шимків Софія, Логінська Ірина