День української писемності та мови

23.11.2021   Administrator   Категорія: Новини

       9 листопада – День української писемності та мови. Це особливий день у житті кожного учня та вчителя нашої рідної школи. Вже стало гарною традицією щорічно влаштовувати святкування з нагоди такої важливої дати в житті кожного, хто є, чи вважає себе справжнім українцем. Того, хто розмовляє, чи тільки намагається вивчити цю неповторну, мелодійну, неймовірно красиву і духовно багату українську мову.

      Підготовка до свята триває заздалегідь. Кожен учасник дійства, від маленького до великого, бере активну участь в організації та його проведенні .

      Так, цьогоріч, Тиждень української писемності та мови в початковій школі пройшов у атмосфері національних традицій. Творчий колектив вчителів підготував і провів багато нестандартних уроків, флешмобів, квестів, турнірів, вікторин, інформаційних хвилинок, руханок, ігор – цікавинок, за допомогою яких діти змогли більше дізнатися про велич, багатство і красу рідної української мови. Вишиванки, у які одягнулися всі учасники свята, стали яскравим і колоритним доповненням дійства. А найкращі знавці мови, серед учнів 3-4 класів, взяли участь в першому етапі ХХІІ Міжнародного конкурсу знавців рідної мови імені Петра Яцика.

     Між третіми і четвертими класами відбувся фотоквест до Дня писемності та мови. Впродовж 4-х днів представники команд отримували нові завдання,  відповідями до яких стали світлини. Майстерності та креативності команд не було меж. Тиждень пройшов весело та цікаво. Найкращі знавці мови нагороджені грамотами та дипломами.